Jakie pieczywo powinno się kupować?

Zobacz, gdzie kupić pieczywo Kraków.

Pieczywo jest w naszej tradycji podstawą diety człowieka. Jest produkowane z mąki, wody, soli, mleka, środków spulchniających (najczęściej zakwasu chlebowego lub drożdży) i różnych dodatków ulepszających doznania smakowe, jak przykładowo: mak, sezam lub słonecznik.

Dlaczego warto spożywać regularnie pieczywo?

Pieczywo jest pożywieniem bardzo bogatym w wiele najróżniejszych składników odżywczych i energetycznych, niezbędnych do poprawnego funkcjonowania organizmu człowieka. W jego składzie widnieją przede wszystkim białka, węglowodany i aminokwasy. Należy wspomnieć równocześnie o błonniku, jak również wielu witaminach, których zdecydowanie najwięcej zawiera ciemny, pełnoziarnisty chleb.

Pieczywo w Krakowie

Pieczywo najlepiej nabywać w piekarniach tradycyjnych. Ma się wtedy gwarancję, że spożywane produkty nieprędko staną są czerstwe.
Z wyśmienitych wyrobów i niezwykłej troski o klienta słyną szczególnie piekarnie krakowskie, sławiące się ogromnym zaufaniem kupujących. Oferowane w nich pieczywo wypiekane jest z pasją, zgodnie ze sprawdzonymi przepisami, co stanowi gwarancję dobrego smaku i najlepszej jakości użytych składników.

Adres firmy:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]